"Смілива людина": Світоліна подякувала російській тенісистці, яка засудила війну РФ проти України

Українська тенісистка Еліна Світоліна подякувала росіянці Дар'ї Касаткіній, яку вибила в 1/8 фіналу Roland Garros-2023, за її позицію щодо війни в Україні, передають Патріоти України.

Після поєдинку тенісистки не потиснули одне одному руку. Замість цього Касаткіна показала українці великий палець, привітавши її таким чином з перемогою.

На післяматчевій пресконференції Світоліна висловилася на адресу росіянки, яка раніше публічно засудила збройну агресію РФ проти України.

"Дуже вдячна їй за ту позицію, яку вона зайняла. Так, вона справді смілива людина, яка висловилася публічно, що зробили не так багато гравців. Вона смілива", – сказала Світоліна.

Додамо, що після матчу з українкою Касаткіну освистали вболівальники за те, що вона не пішла потиснути суперниці руку.На своїй сторінці в Twitter росіянка пояснила, що відмовилася від рукостискання через повагу до української тенісистки.

"Залишаю Париж з дуже гірким почуттям. Усі ці дні після кожного матчу, який я грала в Парижі, я завжди цінувала і дякувала глядачам за підтримку і за те, що вони були поруч із гравцями. Але вчора мене освистали за те, що я просто з повагою поставилася до позиції суперниці і не потиснула їй руку.

Ми з Еліною проявили повагу одна до одної після важкого матчу, але йти з корту в такій атмосфері було найгіршою частиною вчорашнього дня. Будьте кращими, любіть одне одного. Не поширюйте ненависть. Постарайтеся зробити цей світ кращим. Я буду любити Roland Garros, незважаючи ні на що, завжди і назавжди. Побачимося наступного року", – написала Касаткіна.

Метеозалежним приготуватись: Попереду кілька днів важких магнітних бур

четвер, 18 квітень 2024, 7:15

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-20 квітня 2024 року . Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...