"Снаряд потрапив у їх будинок, дивом лишилися живі": Порошенко несподівано подарував житло родині, оселю якої розбомбили терористи (фото)

Команда "Європейської солідарності" разом із лідером, п'ятим президентом Петром Порошенком, під час робочої поїздки на Донбас, подарували новий будинок родині, оселю якої розбомбили російські терористи. Про це повідомили на сайті прес-служби "ЄС". Команда вручила сім'ї ключі від помешкання, передають Патріоти України.

У "ЄС" нагадали, що у ніч з 13 на 14 червня дім сімейства Повних у Мар’їнці накрив артилерійський снаряд. Споруда розташовувалася у так званій сірій зоні. Люди опинилися без даху над головою – попри обіцянки місцевої влади допомогти.

"Родина Повних дивом залишилася жива. У червні Мар’їнку, де вони мешкали, обстрілювали бойовики. Артилерійський снаряд потрапив у їхній приватний будинок. Їм на допомогу одразу ж вирушили українські воїни, які розібрали завали та доставили потерпілих до лікарні.

Увесь цей час сім’я з маленькою донечкою Варварою поневірялася і виживала лише завдяки допомозі волонтерів. Щасливий, що нарешті їхня мрія про власну оселю здійснилася", – зазначив Порошенко.

"Ми дякуємо всім, хто нам допомагав і підтримував у важкі часи. Ми з перших днів фактично жили на передовій і нікуди не збиралися виїжджати. Наша наймолодша з 4 років росла на лінії фронту. Ми не хочемо покидати свою землю. І ми дуже вдячні за такий неочікуваний подарунок", – сказала Тетяна Повна.

Офіцер ВСУ Олексій Петров на своїй сторінці у Facebook зазначив, що цей будинок родина обрала сама. Він розташований у Харківській області. "Там, де далеко від війни. Де про неї знають лише з чуток", – написав він. Олексій додав фото зруйнованого будинку Повних у Мар'їнці, і нового у Харківській області.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...