Собаки здатні покращувати здоров'я своїх пристарілих господарів, - науковці

Вчені у новому дослідженні з'ясували, що собаки здатні покращувати здоров'я своїх господарів. Про це повідомляє MDPI.

Так, протягом восьми років експерти спілкувалися телефоном з учасниками дослідження, яким було не менше 65 років. Вони відповідали на запитання, наприклад, чи вигулювали собаку, і якщо так, то скільки разів і яка середня тривалість прогулянок за останні два тижні, а також описували стан власного здоров'я.

"Дослідження унікальне тим, що воно вперше досліджує потенційні переваги володіння домашніми тваринами в довгостроковій вибірці людей похилого віку, збалансованої за статтю, расою та географічним розташуванням, що дозволяє з'ясувати, чи відрізняються потенційні вигоди володіння домашньою твариною в пізнішому віці залежно від цих індивідуальних характеристик", - зауважила автор дослідження Емі Олбрайт.

У підсумку власники домашніх тварин повідомляли про гарне самопочуття і про те, що частіше ходили на прогулянку в порівнянні з людьми, які не мають домашніх тварин.

У 18 років обійшла 15 військкоматів: Мережу вразила історія операторки дронів із Харкова

понеділок, 6 травень 2024, 23:49

19-річна Анастасія із Харкова стала першою операторкою БПЛА у 128-й бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України. До війська вона долучилася пʼять місяців тому, проте це було не легко: дівчина отримала відмову у 15 військкоматах, її не хотіл...

З якими хворобами звільняють від мобілізації - оновлений перелік

понеділок, 6 травень 2024, 23:38

У період дії воєнного стану та загальної мобілізації є громадяни України, яких не можуть призвати до армії через наявність певних хвороб. У чинному законодавстві чітко розписаний увесь їх список хвороб, передають Патріоти України. Так, у Законі України...