Собі дорожче вийде: Українка розповіла, яку роботу не слід обирати в Ізраїлі

Важливо вивчити іврит, тоді можна більше отримувати і знайти більше місць для підробітку.

Українка Наталія Котова два роки працювала в Ізраїлі. Спершу була помічницею в пекарні, згодом влаштувалася в готель. Останній рік була покоївкою в кількох будинках. Жінка каже, що краще не погоджуватись на роботу з харчуванням, бо надане харчування може зіпсувати здоров'я і при цьому доведеться витрачати кошти на їжу, повідомляють Патріоти України.

"Коли тільки приїхала до Ізраїлю, хотіла роботу з житлом та харчуванням. Але людям з пострадянських країн важко звикнути до місцевих харчів. А за них добряче відраховують кошти. Моя зарплата в пекарні становила $800. З них половину забирали на харчування і проживання. В результаті виявилось, що мене щодня годують їхніми пітами( хлібець, який схожий на лаваш) з нутом у всіх проявах. Від того нуту страшенно болів живіт, постійно нудило", - каже Наталія.

Тут не їдять молочне разом з м'ясом, тому пельменів зі сметаною ніхто не пропонуватиме. Якщо піца з м'ясом, то вона буде без сиру. "Нормальна їжа тут теж є, але потрібно знати, де її обирати, щоб це було недорого і смачно. Пізніше відмовлялась від харчування і просила кошти видавати на руки. Навіть при готелях харчі жахливі, бо багато мучного, а всі соуси занадто гострі. Є ще одна особливість, що тут все запивають кока- колою. На неї доводиться тратити чимало грошей, але й без неї не обійдешся, бо лікує проблеми з животом", - каже жінка.

В середньому на харчування Наталія витрачала $200. Овочі та фрукти купувала на ринку, сири та молокопродукти в російських магазинах, м'ясо у супермаркетах, готує самостійно.

"Тут вигідно брати великі партії продуктів, наприклад два кілограми м'яса буде дешевше ніж шматок на пів кілограма. 4 пакети молока вигідніше взяти, ніж один. До цього слід звикнути і навчитись розподіляти продукти", - каже українка.

Важливо вивчити іврит, тоді можна більше отримувати і знайти більше місць для підробітку. "Зараз маю $1700 зарплати. Працюю покоївкою вдень, а вечорами підробляю на ринку в Тель- Авіві. Найдорожче тут обходиться житло. Зараз винаймаю однокімнатну квартиру з подругою. Житло за містом, а нього платимо $700. Також мусимо орендувати автомобіль, щоб їздити на роботу та закупки", - каже Наталія.

Джерело: Gazeta.ua

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...