Сьогодні їй було би 18: На Донеччині школярці, яку вбили окупанти, відкрили меморіальну дошку (фото)

У Торецьку, що на Донеччині, відкрили меморіальну дошку Дар'ї Каземіровій. У 2018 році вона загинула від обстрілу проросійських бойовиків, нагадують Патріоти України.

Пам'ятну дошку розмістили в загальноосвітній школі №7, де вчилась дівчина. Щоб вшанувати пам'ять загиблої зібрались вчителі, учні, родичі та жителі міста. "Сьогодні Дар'ї було б уже 18. Але останній день народження, який вона встигла відсвяткувати у своєму житті – було її 15-річчя", – зазначив Євген Каплін.

Що відомо про загибель Дар'ї Каземірової

15-річна дівчина загинула 28 травня 2018 року. Тоді 120-міліметрова міна проросійських бойовиків влетіла у двір будинку, в якому перебувала дівчина.

Каплін пригадав, що добре пам'ятає цей день. Тоді він з колегами з Торецька фактично одразу були на місці події. "У момент попадання міни, Дар'я перебувала на присадибній ділянці будинку своєї бабусі в Залізному, що на околиці Торецька. Міна впала в трьох метрах від неї, не залишивши шансів жити далі...", – йдеться у його повідомлені.

В Єгипті біля пірамід Гізи археологи виявили загадкові аномалії

вівторок, 14 травень 2024, 17:57

Команда археологів в Єгипті зробила незвичайне відкриття - вони виявили недалеко від пірамід Гізи L-подібну структуру та ще кілька аномалій. Про це пише HeritageDaily. Як зазначається, археологи виявили в районі пірамід Гізи L-подібну структуру. Можлив...

Частину українців можуть позбавити субсидій - ось що потрібно зробити до 1 липня

вівторок, 14 травень 2024, 17:49

У 2024 році до 1 липня необхідно звернутися за продовженням житлових субсидій тим, хто одночасно відповідає ряду критеріїв, включаючи проживання на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій. Це можна зробити особисто, поштою або о...