Сьогодні йому б виповнилось 57: Бойовий генерал загинув у боях з російсько-терористичними військами на Донбасі

Генерал-майор Сергій Кульчицький назавжди залишиться в серцях бойових товаришів, рідних та всього українського народу.

Сьогодні, 17 грудня, йому виповнилося би 56 років. Він був першим генералом, який віддав життя за Батьківщину. Герой України генерал-майор Сергій Кульчицький завжди з гідністю виконував військовий обов’язок, свято беріг честь військового мундира та до останнього подиху був відданий Україні. Він присвятив 32 роки життя військовій службі, нагадують Патріоти України.

З першого дня війни на Донбасі генерал Кульчицький був разом зі своїми бійцями: жив у наметі, їв солдатську їжу, воював пліч-о-пліч з підлеглими. У травні 2014-го окупований бойовиками Слов’янськ став найгарячішою точкою АТО. 29 травня, після розвантаження продуктів харчування на один з блокпостів та проведення ротації особового складу, повертаючись з району гори Карачун, був обстріляний з лісосмуги і підбитий терористами з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України, на борту якого перебував генерал-майор Сергій Кульчицький. У результаті події загинули 12 осіб.

20 червня 2014 року мужньому воєначальнику посмертно присвоєно звання Героя України. Іменем генерала Кульчицького названо 1-й батальйон Національної гвардії України.

Генерал-майор Сергій Кульчицький назавжди залишиться в серцях бойових товаришів, рідних та всього українського народу. Його огорнуло небо над Карачун-горою. А пурпурові троянди, висаджені на місці падіння вертольота, з року в рік квітнуть як символ любові й поваги до воїна-захисника, який зумів залишити світлий спомин про себе у серцях тисяч людей.

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...

Одноклубники українського футболіста ледь не побилися за право виконати пенальті (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:44

У матчі 33 туру чемпіонату Англії з футболу лондонський «Челсі», за який виступає українець Михайло Мудрик, приймав у себе вдома «Евертон». Поєдинок завершився з рахунком 6:0 на користь господарів поля, але запам'ятається він курйозним епізодом – лондо...