"Сьогодні Путін убиває мирних мешканців України. Ви погоджуєтесь з цим?”: У Вільнюсі пасажирам транзитних російських поїздів показують реалії війни в Україні

У п’ятницю, 25 березня, на пероні залізничного вокзалу у Вільнюсі відкрилася спеціальна фотовиставка для пасажирів поїздів із Росії до Калінінграда, які проїжджають через Литву транзитом без зупинок. На огорожі біля колії розмістили плакати з фотографіями трагічних наслідків російського вторгнення до України. Про це повідомили на сайті співорганізатора виставки - Литовського клубу фотокореспондентів, передають Патріоти України.

Ця виставка покликана донести до росіян інформацію про війну, яку веде Кремль в Україні. Загалом було відібрано 24 знімки, серед яких — кадри із Києва та Маріуполя українських фотографів Євгена Малолєтки та Максима Дондюка.

“Ми підібрали зображення, які емоційно передають ту жорстоку реальність, з якою стикається народ України”, - зауважив Йонас Стаселіс, президент Литовського клубу фотокореспондентів.

Співорганізатором виставки стала також Литовська залізниця. Російські транзитні потяги проходять через Вільню щодня, близько ста разів на місяць. Це поїзд Москва-Калінінград, а також поїзди до Калінінграда з Санкт-Петербурга та Адлера. Фото розмістили на висоті вікон поїздів, щоб пасажири змогли розглянути знімки та прочитати написи. Щоб їм було краще видно, кожен російський потяг на якийсь час зупинятимуть на вокзалі.

Окрім того, під час прибуття російських потягів з гучномовця звучить повідомлення російською мовою: “Шановні пасажири! Сьогодні Путін убиває мирних мешканців України. Ви погоджуєтесь з цим?”, а на табло висвічується напис "Слава Україні".

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...

"Любов переможе": Нардепка одружилася з комбатом (фото)

неділя, 19 травень 2024, 18:41

Нардепка від Слуги народу і голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева та командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко уклали шлюб. Про ц...