Солодка панацея для людей, які страждають авітамінозом і для тих, хто хоче схуднути

Ця тропічна ягода містить масу корисних речовин.

Хурма - тропічна ягода, що містить масу корисних речовин. Хурма використовується для профілактики і лікування багатьох захворювань, вважається одним з найбільш дієтичних продуктів, що сприяють схудненню, повідомляють Патріоти України.

Ягода багата вітамінами С, Е і А, а також калієм, кальцієм, залізом, фосфором, магнієм, йодом і міддю - цей багатий набір мікроелементів робить ягоду надійним захисником при авітамінозі (саме тому хурму рекомендують включити в свій раціон ранньою весною), допомагає підвищити працездатність, підняти тонус організму і заспокоїти збуджену нервову систему. Значний вміст в хурмі йоду робить її відмінним засобом для профілактики хвороб і порушень щитовидної залози.

Одна з найбільш корисних властивостей хурми для організму - її знижена кислотність. Хурма допомагає налагодити роботу шлунка при його розладах, при виразковій хворобі, при хворобі печінки та нирок. Вона також володіє антибактеріальними властивостями і допомагає боротися з різними вірусами, особливо, вражаючими шлунково-кишковий тракт.

Крім корисних властивостей хурма має і декількома протипоказаннями - особливо, її слід дуже обережно їсти людям з порушеннями роботи підшлункової залози. Не рекомендується хурма і діабетикам - оскільки ягода на 25% складається з сахарози, вона може негативно позначитися на рівні цукру в організмі.

Користь хурми доведена тільки при правильному зберіганні плода. Щоб зберегти корисні властивості хурми, стиглу ягоду потрібно зберігати в холодильнику у відділенні для фруктів і овочів, по можливості уникаючи пошкоджень.


Джерело: Телеграф

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...