
Хурма - тропічна ягода, що містить масу корисних речовин. Хурма використовується для профілактики і лікування багатьох захворювань, вважається одним з найбільш дієтичних продуктів, що сприяють схудненню, повідомляють Патріоти України.
Одна з найбільш корисних властивостей хурми для організму - її знижена кислотність. Хурма допомагає налагодити роботу шлунка при його розладах, при виразковій хворобі, при хворобі печінки та нирок. Вона також володіє антибактеріальними властивостями і допомагає боротися з різними вірусами, особливо, вражаючими шлунково-кишковий тракт.
Крім корисних властивостей хурма має і декількома протипоказаннями - особливо, її слід дуже обережно їсти людям з порушеннями роботи підшлункової залози. Не рекомендується хурма і діабетикам - оскільки ягода на 25% складається з сахарози, вона може негативно позначитися на рівні цукру в організмі.
Користь хурми доведена тільки при правильному зберіганні плода. Щоб зберегти корисні властивості хурми, стиглу ягоду потрібно зберігати в холодильнику у відділенні для фруктів і овочів, по можливості уникаючи пошкоджень.

Єдина угорська нафтопереробна компанія Mol заявила, що може замістити до 80% постачання російської нафти паливом з інших джерел, повідомляє агентство Bloomberg. Mol володіє нафтопереробними заводами не лише в Угорщині, а й у Словаччині - двох державах,...
Нещодавні дослідження, проведені в Україні, показують, що хронічний стрес та перебої в наданні медичних послуг різко підвищили частоту інсультів, особливо серед тих, хто живе в прифронтових районах. Загальна кількість госпіталізацій з інсультом в Украї...