Солодощі з гуманітарки: У Києві діти сильно отруїлись шоколадкою... з наркотиками

У Києві троє дітей потрапили до лікарні через отруєння шоколадом, де містилися наркотичні речовини. Про це повідомляє Київська міська дитяча клінічна лікарня на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"За тиждень до нашого закладу "Перша дитяча лікарня" надійшли три дитини з ознаками інтоксикації наркотичними речовинами, які містились в солодощах", - йдеться у повідомленні.

Медики зазначили, що 23 березня госпіталізували двох дітей з однієї родини з проявами порушення свідомості, нездужання, блювання. Молодшу дитину направили до реанімації. "Причиною їхнього стану був канабіс. Обидві дитини напередодні вживали гуманітарний шоколад в упаковці без маркування", - йдеться у повідомленні.

26 березня до лікарні також надійшла дитина у стані психомоторного збудження з галюцинаціями та блюванням, розширеними зіницями, зниженим м'язовим тонусом. "Напередодні дитина вживала шоколад, подарований його батькові. У ньому був псилоцибін. Тому, закликаємо перевіряти склад продуктів, які ви даєте дітям. Дані про всі три випадки отруєння дітей наркотичними речовинами передали до поліції ", - наголошується у повідомленні.

Варто додати, що псилоцибін зустрічається у грибах роду Psilocybe і є алкалоїдом. У дозах 0,1-0,2 мг/кг ваги має психоактивну дію, схожу на дію ЛСД. Згідно з українським законодавством належить до психотропних речовин.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...