Сонячне затемнення 14 грудня: Як виглядає вражаюче природне явище (фото)

Побачити це видовище безпосередньо в небі могли люди на території Чилі та Аргентини, іншим довелося милуватися онлайн.

У понеділок, 14 грудня, жителі різних куточків Землі стали свідками вражаючого астрономічного явища - єдиного у 2020 році повного сонячного затемнення. Побачити це видовище безпосередньо в небі могли люди на території Чилі та Аргентини, іншим довелося милуватися за допомогою онлайн трансляції. Тим часом в соцмережі Instagram з'явилися перші знімки цієї видовищної події, повідомляють Патріоти України.

На знімках видно, як диск Місяця повільно наповзає на Сонце, на деяких з них денне світило повністю зикрите чорною плямою, тільки по краях видно його яскравий обідок.

Повне сонячне затемнення спостерігали жителі південної частини Тихого і Атлантичного океанів, Чилі та Аргентини. Його ширина на поверхні Землі склала приблизно 90 кілометрів і пройшла через Чилі і Аргентину. Наступне таке ж затемнення буде тільки в грудні 2021 року.

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...