"Соромно, що там народилася. Не вкладається у голові": Уроженка Бурятії шиє речі для ЗСУ і українські мотанки (відео)

Мешканка Чернігова Олена Бабенко, яка народилася в Бурятії (РФ), але вже понад тридцять років живе в Україні, розповіла, що була шокована нападом Росії. Жінка розповідає, що їй соромно показувати свій паспорт, де у графі місце народження вказано місто Улан-Уде, передають Патріоти України.


Нині вона активно допомагає українським воїнам – шиє теплі речі, матраци, пояси та передає бійцям на фронт. Олена Бабенко вже давно має громадянство України та намагається розмовляти українською мовою. Вона згадує, що була шокована, коли РФ наважилася на повномасштабне вторгнення в Україну.

Тепер жінці соромно показувати свій паспорт, де у графі місця народження вказано місто Улан-Уде у Бурятії. "Я народилася в Росії. Третину свого життя я прожила в Бурятії в місті Улан-Уде. Неприємно була вражена нападом Росії на Україну. Десь перетинали блокпости, мені було дуже соромно показувати свій паспорт, де вказано місце народження Бурятія. Дуже соромно. Намагалася навіть пальцем якось прикривати, щоби ніхто не бачив", – розповіла жінка.

Також жінка каже, що не може знайти адекватного пояснення агресії РФ проти України. При цьому вона додала, що раніше ніяк не могла повірити, що Росія зважиться на війну проти України. "Де Україна, а де там Бурятія? Що ми їм такого зробили тут, що вони таку агресію до нас виявляють. Не вкладається в голові. Я ніколи не могла повірити, що Росія наважиться напасти на Україну, – каже мешканка Чернігова.

Нині вона активно допомагає Збройним силам України – шиє різноманітні теплі речі, пояси та навіть матраци. Також Олена Бабенко виготовляє ляльки-мотанки, продає їх, а кошти передає на потреби української армії.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...