Сотням українських біженців у Норвегії можуть запропонувати залишити країну: Які причини

Норвезький Директорат з питань імміграції оголосив про початок індивідуального розгляду клопотань українців щодо надання притулку, що може стосуватися від 800 до 1000 осіб. Зазначається, що серед українців, чиї справи про надання притулку розглядаються, 370 (або 47%) - це чоловіки призовного віку від 18 до 60 років. Про це заявила міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Емілі Енгер Мель, повідомляє NRK.

"Новим є те, що ми починаємо з індивідуального розгляду справ. Це робиться через оцінку ситуації, у якій опинилася людина. Серед іншого – звідки вона приїхала", – заявила Мель.

Згідно з даними, які надала міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії Емілі Енгер Мель, це стосується від 800 до 1000 осіб. У своєму офіційному листі до медіа імміграційна служба підкреслила, що серед українців, чиї справи про надання притулку розглядаються, 47% складають чоловіки призовного віку, від 18 до 60 років.

Водночас міністерство юстиції у своєму листі заявило, що ризик бути відправленим на війну проти Росії, в принципі, не дає підстав для проживання в Норвегії. "Призов і служба у зв'язку з війною не є обставинами, які дають підстави для отримання притулку в Норвегії. Однак це має оцінюватися конкретно в кожному окремому випадку", – йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що уряд Норвегії уже вжив заходів для керування потоком українських біженців. Зокрема, Емілі Енгер Мель повідомила, що ця пропорція знизилася з 60% до близько 35%, і влада досі розглядає можливість подальшого зменшення цього показника.

План був як у кіно... Українка намагалась перевезти нареченого-узилянта закордон у тайнику свого авто (фото)

понеділок, 8 липень 2024, 13:56

Жіночка не врахувала, що прикордонники з митниками заглядають і в меншого об'єму пустоти в пошуках контрабанди. У пункті пропуску на кордоні з Румунією харків'янка вирішила проявити неабияку винахідливість, спробувавши перевезти свого нареченого через ...

Будуть без води по 17 годин: Іспанський курорт здивував туристів новим обмеженням

понеділок, 8 липень 2024, 13:39

Муніципалітет Майорки обмежує споживання води для боротьби з надзвичайною ситуацією напередодні піку туристичного сезону. Про це пише The Independent, передають Патріоти України. Муніципалітет Баньяльбуфар у горах Серра-де-Трамунтана на популярному кур...