Спалахнула сильна пожежа: У Познані стався вибух і пожежа в житловому будинку, 14 поранених, є зниклі безвісти

У польському місті Познань близько опівночі стався вибух в багатоквартирному будинку, після якого спалахнула сильна пожежа. Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

Пожежа сталася в будинку неподалік від центру міста. Спочатку стало відомо про загоряння в підвалі. Рятувальники прибули на місце події і почали огляд території. У цей момент пролунав несподіваний для всіх вибух.

Після вибухів вогонь швидко поширився на всі поверхи, а також охопив дах сусідньої будівлі. Неофіційно повідомляли, що в підвалі вибухнув газовий балон, але пожежники цю інформацію не підтверджують. Сила вибуху була настільки великою, що збила з ніг пожежників, які першими зайшли туди, щоб загасити пожежу.

"У нас є 11 поранених пожежників, ще двох пожежників ми шукаємо, до кінця не знаємо їхню долю", – сказав представник пожежної служби Юзеф Галіца. Крім 11 пожежників постраждали також мешканка будинку та двоє перехожих.

Більше десятка пожежних бригад боролися з пожежею. На місце події також прибула поліція та військова охорона.З охопленого вогнем будинку було евакуйовано 20 мешканців. Ще 100 осіб – з сусідніх будинків.

Представники будівельної інспекції повідомили, що будівля, де сталася пожежа, потребує стабілізації. У ній обвалилися всі перекриття. Як тільки будівля буде укріплена, рятувальники зможуть зайти всередину, щоб знайти своїх зниклих колег.

Нагадаємо, у п'ятницю внаслідок пожежі в північному сербському місті Новий Сад рано-вранці в п'ятницю загинуло шестеро людей, четверо з яких – діти. Також повідомляли, що у німецькому Лейпцигу сталася пожежа на оглядовому колесі, внаслідок чого постраждали понад 30 осіб.

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...