"Спасибо, Россия!": У "ДНР" поскаржилися на побори окупантів у дитячих садочках (фото)

За харчування у дитсадку без м'яса, риби і молочного, які так необхідні малечі, треба платити тисячу рублів на місяць.

На Донбасі "влада" псевдореспубліки виставила рахунки за харчування дітей у садочках. Жителі висловили обурення через нові порядки окупантів. Скріншотом жалісливого посту із місцевих проросійських пабліків поділився у своєму Twiter журналіст і блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

Зокрема, одна з мам розповіла: у дитсадку №314 "Журавлик" у Харцизьку, куди ходить її дитина, буквально приголомшили заявою, що з грудня за харчування їм доведеться платити 1000 рублів на місяць. "Вихователька сказала, що прийшло розпорядження, а потім ще додала, мовляв, ви що думали, "республіка" весь час за вас платити буде?" – обурюється жінка. Вона показала фото нового меню, у якому, поскаржилася, немає навіть м'яса, риби і молочного, які так необхідні малечі.

"Це якийсь жах і що робити далі, куди переводити дитину я просто не знаю вже..." – поплакалася жінка, підкреслвши, що вона "фізично" не може дозволити собі щомісяця платити таку суму. "Спасибі, Росіє! Добре, що більше не доводиться годувати нахлібників із Галичини!" – іронічно відреагував на крик душі мешканки "ДНР" Казанський.

Його думку підтримали підписники у соцмережі.

"Здивувало навіть не 1000 рублів на місяць, це менше 400 грн, далеко не найдраматичніша цифра. Здивувало зізнання мами, що вона ФІЗИЧНО не може собі дозволити цю суму, як і багато інших... Браво "республіко", чергове дно пробито!", "Не запитуй у "республіки", що є пожерти – запитай, що ти можеш дати пожерти "республіці", "Зате свобода! Від грошей свобода, від хунти київської... Саме час дихати на повні груди на голодний дитячий шлунок!", "У них ще й сухофрукти є? Цікаво, звідки? У Росії сухофрукти в ціні", "33 блокадні грами з потом і кров'ю навпіл. Це я про хліб. Пшеничний хліб – 33 грами", "Зате без біндер?" – прокоментували користувачі.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...