Спека битиме всі рекорди: Метеорологи спрогнозували різку зміну клімату у 2021 році

Людство чекає аномально спекотний рік, і середня температура на планеті підніметься на 1,5 градуса. Відбудеться це в найближчі п'ять років. Про це йдеться в новому дослідженні метеорологічної служби Великобританії. Деталі дослідження опублікували на сайті Всесвітньої метеорологічної організації, передають Патріоти України.

За словами фахівців, є 90% ймовірність того, що принаймні один рік в період з 2021 по 2025 роками стане найспекотнішим за всю історію спостережень. Температурні показники будуть перевищувати дані за 2016 рік, а середньорічна температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня.

"Підвищення температури означатиме більш активне танення льодів, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також більш сильний вплив на продовольчу безпеку, здоров'я, навколишнє середовище і сталий розвиток", - заявив генеральний секретар Всесвітньої Метеорологічної Організації Петтер Таалас.

У деяких регіонах в найближчі роки переважатиме висока вологість, а в Атлантиці зросте ймовірність появи великої кількості циклонів в порівнянні з історією спостереження за останні 30 років. А Арктика у 2021 році прогріється більш ніж у два рази сильніше в порівнянні з недавнім минулим. У Північній Америці буде суші, ніж зазвичай, а в Австралії - більш волого.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...