Спека в Україні скоро спаде, і прийдуть рясні опади: Синоптики показали карти погоди

Погода в Україні найближчими днями буде спекотна, але вже на вихідних температура повітря знизиться. Також очікується поступове посилення опадів, а на початку наступного тижня грозові дощі накриють всю територію країни. Такий прогноз дали синоптики Укргідрометцентру, передають Патріоти України.

24 червня сухо буде скрізь, крім ряду західних і південних регіонів. Втім, такі короткочасні дощі та грози трохи полегшать сприйняття спеки до +35 градусів.

Так, на більшій частині України стовпчики термометрів будуть варіюватися між +32 та +35 в денний час, і тільки в деяких південних областях і в Криму очікується +26... +30 градусів.

У п'ятницю, 25 червня, синоптична ситуація буде аналогічною: мінлива хмарність в Центрі, на Півночі, на Сході та місцями Півдні країни, а західні регіони, а також Одеську, Миколаївську, Херсонську області та Крим очікують опади.

Температура повітря залишиться висока :в середньому +32... +35 градусів, і нижче - місцями на Півдні України: +27... +29 градусів.

У суботу, 26 червня, Лівобережжя України опиниться в тій же смузі спеки і без опадів, а дощі з грозами навідаються на всі західні, південні, центральні та більшу частину північних областей.

Стовпчики термометрів на Заході України знизяться до +25... +28 градусів. На решті частини країни залишиться приблизно така ж температура, як днем раніше.

У неділю, 27 червня, ореол опадів у вигляді короткочасних дощів і гроз охопить всю Україну, і тільки на Закарпатті очікується мінлива хмарність.

Потроху почне спадати спека, і в середньому прогнозується +25... +30 градусів на Правобережжі, а в східних регіонах термометри покажуть ще високі +30... +34 градусів.

А ось у понеділок, 28 червня, опади накриють всю територію країни. Температура повітря теж трохи опуститься скрізь (+25... +28 градусів), але в східних областях все ще буде перевищувати показник у +30.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...