Спецагенти з російськими паспортами стежили за Протасевичем перед вильотом на Ryanair з Греції: Спливли гучні подробиці

Спецагенти з російськими паспортами кілька днів стежили за співзасновником Telegram-каналу NEXTA Романом Протасевичем на Криті (Греція), перш ніж він сів на сумнозвісний рейс Афіни-Вільнюс 23 травня. Про це повідомляє VICE World News з посиланням на дані грецьких спецслужб, передають Патріоти України.

Представники Національної служби розвідки Греції (EYP) повідомили місцевій пресі, що щонайменше троє невідомих оперативних працівників стежили за Протасевичем в Афінах від часу його прибуття 9 травня з нагоди економічного форуму, на якому Протасевич фотографував робочі зустрічі Світлани Тихановської.

Після закінчення конференції 16 травня вважається, що Протасевич на кілька днів їздив у відпустку на Крит зі своєю дівчиною, де за ними також стежили. Як повідомив грецький чиновник в коментарі VICE, ймовірно, це були російські чи білоруські розвідники.

"Очевидно, оскільки ми збираємо кадри з камер відеоспостереження з готелів, Криту та аеропорту, що стеження вели працівники спецслужб з російськими паспортами. Ми вважаємо, що ці люди діяли від імені Білорусі і допомогли встановити, що Протасевич був на борту літака, коли він пролітав над Білоруссю", - сказав співробітник МВС на правах анонімності.

Представник розвідки розповів, що грецькі служби були обурені проведенням подібної операції в європейській столиці. "Співпраця з Росією, Сполученими Штатами, з іншою частиною ЄС є політичною і економічною необхідністю для Греції. Але ми не можемо ігнорувати незаконну операцію з викрадення людей, яка в основному проходила на нашій території. Греки не будуть з усіх сил створювати кому-небудь неприємності, але зберуть всі докази, які тільки зможуть, щоб бути частиною будь-якої відповіді ЄС загалом", - зазначив чиновник.

Трагедія сталася під час ремонту: На Вінниччині під завалами ґрунту загинув чоловік (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:17

На Вінниччині стався зсув ґрунту: рятувальники дістали з-під завалу загиблого чоловіка. Про це у вівторок, 23 квітня. Про це повідомила пресслужба ДСНС України, передають Патріоти України. "За попередніми даними, під час проведення робіт з ремонту кана...

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...