Спіймали на гарячому: СБУ затримала на Донеччині агента ФСБ, який готував удари РФ по позиціях ЗСУ в Покровському

Служба безпеки України затримала на Донеччині агента ФСБ, який готував серію повітряних ударів по позиціях українських військ у Покровському. Зрадник, якого російська спецслужба завербувала, мав передати координати для вогневого ураження опорних і командних пунктів однієї з бригад ЗСУ. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

ФСБ обіцяла агенту 1 млн рублів за співпрацю, але ця сума виявилася лише частиною вербувальної схеми. Затриманого спіймали, коли він намагався зафіксувати геолокації передових позицій ЗСУ. У нього вилучили мобільний телефон, яким він комунікував з російським куратором.

В ході розслідування також з’ясувалося, що агент мав передати ФСБ організаційну структуру бригади ЗСУ. Цю інформацію російські спецслужби планували використовувати для нових вербувань і розвідки.

Після збору доказів, СБУ повідомила затриманому про підозру у державній зраді за статтею 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Контрдиверсійні заходи проводилися в Донецькій та Луганській областях за керівництвом Донецької Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Легенда українського клубу назвав гравця, від якого залежить перемога Шахтаря над Болоньєю

середа, 18 вересень 2024, 13:15

У середу, 18 вересня, донецький Шахтар протистоятиме Болоньї у першому туру Ліги чемпіонів 2024/25. Суперники «гірників» потрапили в найпрестижніший клубний турнір Європи, посівши п’яте місце в Серії А, повідомляють Патріоти України. Минулого сезону Бо...

Зовсім не таке, як малюють пропагандисти! Чому дитинство в СРСР було убогим: ТОП-5 причин

середа, 18 вересень 2024, 12:57

Є такий парадокс ностальгії: навіть найгірші, найбідніші та найубогіші часи ми можемо згадувати з теплом на серці, якщо на той період припадало наше дитинство чи рання юність. Звісно, з роками втрачається і гострота сприйняття – пам’ять влаштована так,...