"Спільні фото знищив вогонь": Курсант, якому пощастило не потрапити на Ан-26, розповів про однокурсників

Курсант Повітряної Академії Валентин Рейзер не потрапив на рейс військового літака Ан-24, що розбився під Харковом, тому що напередодні перевівся на іншу спеціальність. Про це він розповів у короткому інтерв’ю виданню "Високий Замок", передають Патріоти України.

«Я дуже добре знав багатьох із курсантів, які полетіли на тому літаку і, на жаль, не повернулися. Дмитро Андрущенко, Олександр Бойко… Знав усю 133-ту групу. Ростислав Булій, Олександр Клевець, Микола Микитченко, Богдан Матвійчук, Костянтин Зиб’юк, Руслан Шеремет… Всі вони перейшли на третій курс. Я був їхнім одногрупником, але декілька днів тому перевівся на інженерний факультет, на спеціальність «авіаційне озброєння», – розповідає хлопець.

Рейзер додав, що група була дружньою, але найбільше дружив з Віталієм Вільховим, який теж загинув під час польоту. «Ходили разом у звільнення. Він ні в чому нікому не відмовляв. Відгукувався на будь-чиє прохання про допомогу. Умів підтримати товариша у складну хвилину. Під час навчання у Львові Віталік запрошував мене в гості до себе додому — але побувати там я не встиг», – згадує юнак.

Рейзер зауважив, що спільні фото з однокурсниками були тільки на телефоні єдиного, хто вижив, В’ячеслава Золочевського, проте техніку знищив вогонь. «Ми постараємося через служби мобільного сервісу відновити його номер — а заодно і світлини з нашими друзями», – сказав Рейзер.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...