Співробітника "Укренерго" нагородили... за збитий штурмовик окупантів (фото)

У День десантно-штурмових військ Іван П'ятка отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня від Командуючого Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, повідомляють Патріоти України.

Співробітник компанії "Укренерго" пішов на фронт у перший же день війни, 24 лютого. У 2015-му він так само став на захист України в складі саперної роти. У 2022-му пройшов навчання і приєднався до розрахунку зенітників. У вересні його підрозділ звільняв від окупантів Харківську область.

"Наступ йшов всю ніч. І на ранок ми вже пройшли досить далеко, тож росіяни прислали літаки, щоб прикрити свій відступ. Їх було дві групи по чотири машини в кожній. Коли йшла перша, колега спробував, але не вийшло прицілитись. " цих умовах літаки йдуть дуже низько, щоб не побачили локатори ППО та дуже швидко, щоб ухилятися від нас. Я взявся за другу, захопив у приціл передостаннього. Що далі було, сам не бачив, бо і літаки, і ракети летять надзвичайно швидко. Коли хлопці з артилерії, вони були ближче до місця подій, кажуть, що влучив! Навіть на телефон встигли зафільмувати момент попадання", — розповідав тоді Іван.

Сц-25 - це броньований дозвуковий штурмовик, крім авіагармати, може нести надпотужні ракети С-25 та бомби ФАБ, які пробивають бетон.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...