Спланована провокація? У Маріуполі на синагогу напав чоловік із сокирою (відео)

У Маріуполі (Донецька область) 28 липня невідомий із сокирою напав на синагогу. Інцидент трапився після ранкової молитви. Про це повідомили на сайті Об'єднаної єврейської громади України з посиланням на лідера єврейської громади Маріуполя рабина Менахема Мендла Коена, передають Патріоти України.

За його словами, невідомий напав на охоронця, який вийшов назустріч, і завдав тому декілька ударів. Тоді зав'язалася бійка, і охоронцю вдалося обеззброїти підозрюваного, який був приблизно на 20 років молодшим.

"Я в цей час був біля синагозі, поки вони билися, встиг вийти через запасний вхід, вибігти з двору і сфотографувати нападника. Ми викликали поліцію і зараз злочинця шукають... В синагозі були неозброєні люди, але всі залишилися живими, охоронець просто герой", – наголосив рабин.

Зазначається, що підозрюваний, тікаючи, кинув у бік будівлі пакети і банки з фекаліями, піском і невідомою речовиною. За словами рабина, поліція вже "включилася у роботу", займається розслідуванням інциденту і пошуком чоловіка.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...