Сплив термін давності: Суд звільнив Насірова від відповідальності за частиною звинувачень. Щодо решти справ, то теж чекати недовго

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання захисту ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова про закриття провадження за однією з інкримінованих йому статей через закінчення строку давності.

Як повідомляє Центр протидії корупції, йдеться про ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу – службове підроблення.

Водночас за статтею про зловживання службовим становищем строк давності спливає тільки через три роки.

"Тому Насіров все ще може понести покарання, якщо прокурори доведуть його вину перед судом. За цією статтею Насіров може потрапити до вʼязниці на строк до 6 років", – наголосили в ЦПК.

Як повідомлялося, Насірова звинувачують в тому, що він і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років нібито дозволили компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка, обвинуваченого в організації "газових схем", не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Через що держава зазнала збитків на суму понад 2 млрд грн.

Крім того, у жовтні 2022 року Насірову та його колишньому раднику повідомили про підозру в одержанні $5,5 млн та понад 21 млн євро хабара за відшкодування ПДВ компаніям аграрного холдингу Олега Бахматюка. На момент злочину ця сума становила еквівалент 722 млн грн.

Тоді ж Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід для Насірова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 523 млн грн.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...