Спочатку гадали, що ведмідь: У кадри фільму про Арктику потрапила снігова людина (фото, відео)

Снігова людина, або "Бігфут", стежила за стадом капібар за сотні кілометрів від найближчого поселення людей. Науковці помітили його, коли переглядали відеоматеріали фільму про Арктику. Оператор, який робив запис, каже, що це не член знімальної групи і не ведмідь. Про обставини "курйозу" на відео і докази існування "Бігфута" розповіли на порталі Daily Star.

Зі слів Ріва, при перегляді відзнятих матеріалів він помітив загадкову фігуру поруч зі стадом капібар, яких фільмували за вказівкою науковців. Велика волохата фігура швидко пересувалась місцевістю на відстані зо два десятки метрів від тварин. За мить вона зникла за хребтом, розповів співрозмовник ThinkerThunker. На думку оператора, це була снігова людина, тобто "Бігфут", або "єті".

Оператор пояснив, чому, на його думку, це саме "снігова людина", а не людина чи тварина, які випадково потрапили в кадр.

По-перше, члени знімальної групи ніколи не наближались до місця зйомки — така була вказівка вчених, які керували процесом.

По-друге, відстань до найближчого людського поселення — сотні кілометрів.

"За сотні миль від нашого місця не було незнайомців. Це були тільки ми та дуже маленька команда. У нас була основна команда лише з дев’яти осіб, і ми використовували два гелікоптери", — пояснив Вільям.

По-третє, це не міг бути, наприклад, ведмідь. Ведмідь, якби біг з великою швидкістю, то спустився б на чотири лапи. Натомість волохата фігура бігла на двох.

"Цей об’єкт, який ми бачимо, більш вертикальний і, здається, бігає на двох ногах", — чути на відео один з доказів того, що камера зафільмувала реального "Бігфута".

Відео з кадрами снігової людини набрало майже 200 тис. переглядів, видно на каналі. Нижче — майже 1 тис. коментарів. Є люди, які впевнені, що "це явно не ведмідь". Аргумент на користь цієї версії — надто велика швидкість руху. Інші ж сумніваються. Хтось написав, що волохата фігура — монтаж, а хтось жартує, що це "інопланетянин".

FullscreenКурйози на відео - коментарі щодо фігури "Бігфута" у фільмі про Арктику

На відео ThinkerThunker можна самостійно переконатися, чи схожа загадкова фігура з фільму про Арктику на снігову людину.

Курйоз на відео - кадри з "Бугфутом" в Арктиці

Зазначимо, раніше Фокус розповідав про інші випадки, коли люди начебто помічали снігову людину. Наприклад, у травні двоє туристів зафільмували волохату істоту у Колорадо. Спершу вони бачили, як істота спускається пагорбом, а потім — як присідає між чагарників. Користувачі соцмереж уважно переглянули запис і пояснили, що насправді він показує: це або пересічний перехожий, або чоловік, який вдягнув костюм "Чубакки".

Нагадуємо, у січні 2024 видання Science Alert проаналізувало повідомлення про "Бігфута" і підсумувало, що кадри з загадковими фігурами все частіше з'являються у певних місцях.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...