Спочатку намагаються викликати довіру: Як в Україні діють шахраї під час обміну валют

Незважаючи на війну в Україні і непростий час для українського народу, знаходяться ті, хто намагається нажитися на людях, використовуючи шахрайські схеми під час обміну валют. Про найбільш популярні шахрайські схеми розповідає finance.ua, передають Патріоти України.

Схема №1

Шахраї винаймали нежитлове приміщення на першому поверсі на два виходи. З одного боку встановлювали вивіску пункту обміну валют і табло з привабливими курсами, а через інший вихід тікали обманувши жертву. Людям, які приходили обміняти невеликі суми відповідали, що валюти немає. А коли знаходилася людина, якій потрібно було обміняти значну суму коштів, "касир" приймав гривні і казав, що мусить дістати валюту із сейфа, що в іншій кімнаті. Після цього самоліквідовувався.

Схема №2

Аби знайти жертву, злочинці розміщували оголошення про обмін великих сум доларів США за вигідним курсом на валютних аукціонах. Після цього, домовлялися із людиною про зустріч у авто зловмисника. Коли людина передавала гривні шахраю, той давав їй пакет з валютою. Однак, коли покупець виходив з машини, його били важким предметом по голові для втрати свідомості, а злочинці тікали.

Схема №3

Ця схема обману передбачає виклик довіри у жертви до продавця і ретельної підготовки. Шахрай може вдавати з себе іншу людину, наприклад, продавця аптеки, при цьому навіть змінюючи зовнішність Щоб вселити до себе довіру, він кілька разів здійснює обміни незначних сум валюти за вигідним курсом. Але під час останнього обміну шахрай спочатку передає жертві справжні купюри, а потім, скориставшись тим, що жертва відволікається, підсовує замість справжніх доларів упаковку з нарізаним папером. Користуючись моментом "продавець" тікає.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...