Спочатку почув тихе шипіння: Чоловік отримав тяжкі опіки після вибуху iPhone у кишені

Установник кондиціонерів із Мельбурна пережив жахливий випадок, коли в його кишені вибухнув акумулятор iPhone. Внаслідок цього він зазнав серйозних травм. Про це пише dailystar.co.uk, передають Патріоти України.

"Це було схоже на те, якби хтось тримав чавунний чайник просто з плити і довгий час ставив його тобі на коліно", - прокоментував Метью.

Вибух стався два тижні тому, коли він піднімався сходами з телефоном, який заряджався від зовнішнього акумулятора в кишені. Раптом чоловік почув шипіння і побачив, як йому в обличчя спалахнув вогонь. Він зійшов зі сходів і подивився донизу, розуміючи, що йому загрожує серйозна небезпека. "Я думав, що точно помру", - сказав він. "Все моє тіло загориться, і тоді я просто згорю живцем".

Метью вдалося доїхати до найближчого ресторану, де він викликав таксі, щоб відвезти його до лікарні. "Перше таксі скасували. Я викликав інше, і водій відмовився пустити мене до своєї машини. Смерті я особливо не боюся, просто мені не хотілося вмирати на той момент", - сказав він.

Метью зараз перебуває у відділенні опіків лікарні Альфреда в Мельбурні. На нього чекає довгий шлях до одужання. Чоловіку пересадили шкіру з правої ноги, щоб прикрити рани на лівій нозі та лівій руці, щоб вилікувати опіки третього ступеня.

За словами Тоні Карбона, адвоката, який представляє Метью, має чотири справи, передані до суду щодо займання iPhone, коли вони були у клієнтів. "У нас є декілька справ, у тому числі жінка, чий будинок згорів через те, що її телефон спалахнув", - сказав він.

Літій-іонні акумулятори, які часто використовуються в телефонах, банках живлення, електронних скутерах та електровелосипедах, зберігають величезну кількість енергії на дуже маленькому просторі, що робить їх набагато потужнішими, ніж інші типи акумуляторів.

Однак у разі пошкодження, перегрівання або перезарядження батареї може виникнути пожежа або вибух.

Мішель Янг, заступниця комісара пожежно-рятувальної служби штату Вікторія, попередила громадськість про необхідність виявляти пильність щодо літій-іонних акумуляторів, заявивши: "Вони досить реактивні та вибухонебезпечні, коли виникають такі пожежі".

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...

В Україну увірветься похолодання з грозами, можливі заморозки: Синоптики зробили попередження

вівторок, 7 травень 2024, 9:55

З вівторка, 7 травня, в Україні очікується похолодання, дощі та грози. Вітер буде поривчастим зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, температура повітря надалі знизиться до +14...+20 градусів, можливі заморозки. Такий прогноз погоди озвучил...