Спочатку провокував на агресію, а потім сам не втримався? У Чернігові священик УПЦ МП вкусив військового (фото)

У вівторок, 14 листопада, в Чернігові на території стародавнього Дитинця священник УПЦ МП вкусив військового. Про це пише місцеве видання "Челайн", передають Патріоти України.

За інформацією видання, представники Московського патріархату отримали дозвіл забрати деякі речі із Спасо-Преображенського собору, який за рішенням комісії Мінкульту був опечатаний.

Сьогодні кілька священників МП з помічниками виносили речі із собору. Поруч стояли військові, які стежили за порядком. Паралельно з цим робітники займалися демонтажем старого замка на дверях собору. Це неабияк розлютило священників УПЦ МП. Розгорілася словесна перепалка.

"Далі трапилося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки і російської пропаганди. Священник почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священник не реагував і провокував далі, весь час повторяв щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священник накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив", – розповів журналістам один з військових.

За інформацією видання, напав на військового і вкусив його за руку чернігівський священник УПЦ МП Андрій Забуранний.

На місце події обидві сторони викликали поліцію і медиків. Чернігівська єпархія УПЦ МП інцидент поки не коментувала.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...