Спочатку прийняв за згорток фольги: Чоловік знайшов під деревом дорогоцінну частину корони короля Генріха VIII (фото)

Знахідка коштує близько $3 млн.

Шукач скарбів в полі Нортгемптоншира виявив дорогоцінну частину корони Генріха VIII вартістю майже в $ 3 млн. Про це пише британське видання The Sun, передають Патріоти України.

Щасливчиком виявився 49-річний шукач-любитель Кевін Дакетт. Йому вдалося розгадати загадку 400-річної давності, відкопавши статуетку з чистого золота на одному з полів Нортгемптоншира. Знахідка вже знаходиться в Британському музеї, її вартість може досягати майже 3 мільйони доларів. За словами Кевіна, він розкопав її під деревом недалеко від Маркет-Харборо і спершу подумав, що це згорток фольги.

"Я пробув там близько 20 хвилин і нічого не знайшов. Потім я отримав дуже гучний позитивний сигнал від свого детектора і почав копати, перш ніж щось помітив... Приплив адреналіну і збудження почали текти по моєму тілу. Я тримав в руках щось, що нагадувало важку емальовану золоту статуетку", - зізнається 49-річний чоловік.

Історики, в свою чергу, побоювалися, що золота реліквія була втрачена назавжди.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...