Сподівався на умовно-дострокове: "Останньому маніякові СРСР" не вдалося вийти на волю

Свій перший злочин Дмитро Грідін здійснив в 1989 році, напавши в ліфті і убивши 16-річну жительку Магнітогорська Жанну Теренчук.

У Росії суд відмовив в умовно-достроковому звільненні «останньому маніякові СРСР» Дмитру Грідіну, довічно засудженому за вбивства і зґвалтування школярок в Магнітогорську ще в 1990 році. Як повідомляє сайт Білозерського районного суду Вологодської області, засуджений відбув 31 рік позбавлення волі, заявивши, що не допускав злісних порушень порядку відбування покарання, передають Патріоти України.

Однак суд встановив зворотне - як повідомили представники пенітенціарної системи, перебуваючи в СІЗО і колонії, Грідін допустив 24 порушення режиму і не завжди коректно реагував на заходи профілактичного характеру.
У жовтні 1990 року Грідіна засудили до смертної кари, однак після скасування цієї міри покарання в Росії вирок був замінений на довічне позбавлення волі в колонії Білозерського району Вологодської області. Згідно з інформацією з Вікіпедії, свій перший злочин Грідін здійснив в 1989 році, напавши в ліфті і убивши 16-річну жительку Магнітогорська Жанну Теренчук. На момент затримання його жертвами стали ще двоє дівчат (Данзіля Усманова і Людмила Позднякова), проте жертви маніяка вижили і змогли його впізнати. Свій останній напад він зробив 25 листопада 1989 року, однак дівчина чинила маніякові гідний опір. При втечі він кинув свої шапку і окуляри. За цими прикметами його і затримали.
Спочатку Грідін дав свідчення, докладно описуючи кожен злочин, але потім відмовився від них. Примітно, що на момент скоєння злочинів маніяк був одружений і мав маленьку доньку.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...