Сподівався, що вплине на "потрібних людей": На Буковині чиновник-корупціонер віддав ворожці 300 тисяч доларів

На Буковині чоловік невдало звернувся до ворожки і витратив 300 тисяч доларів, сподіваючись на сприяння у припиненні кримінального переслідування відносно себе. Про це йдеться у повідомленні на сайті Чернівецької обласної прокуратури, передають Патріоти України.

"За даними слідства, 48-річна мешканка Тернопільщини, яка надає послуги з ворожіння, пообіцяла фігуранту кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів, допомогти вирішити з впливовими людьми питання щодо припинення відносно нього кримінального переслідування", - зазначили у прокуратурі.

Так, упродовж січня-травня жінка спільно з іншими особами одержали від підозрюваного 300 тис. доларів США, однак "жодних домовленостей вони не виконали, а вказаними коштами заволоділи, зловживаючи довірою громадянина".

Крім того, жінка порекомендувала підозрюваному найняти столичного адвоката, який здійснював його право на захист та запропонував клієнту в обхід закону "допомогти" його родичу, який теж фігурує у справі щодо легалізації бюджетних коштів, уникнути кримінальної відповідальності.

"Захисник підбурив чоловіка надати слідчому 10 000 доларів США, запевнивши що особисто передасть вказані кошти правоохоронцям", - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що після отримання обумовленої суми адвоката було затримано. Так, за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жінці та адвокату було повідомлено про підозру за фактами незаконного заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах, та підбурення до надання неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаних правопорушень.


Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...