Спонсором буде Китай: У Росії хочуть побудувати гігантський православний суперсобор

Планується, що собор Софії Премудрості Божої буде 77 метрів у висоту.

Під Єкатеринбургом може з'явитися найбільший в світі православний собор місткістю 37 тисяч осіб, передають Патріоти України.

Проект пов'язують з отцем Сергієм, одним із засновників руху царебожників, «духівником Наталії Поклонської». А в якості інвестора може виступити Китай.

Перші ескізи і відео проекту 20 січня опублікував Znak.com. Планується, що собор Софії Премудрості Божої буде 77 метрів у висоту. Висота центрального купола складе 22 метри при діаметрі в 33 метра. Будівництво повинне початися в 2020 році. Тільки фундамент буде 100 на 100 метрів.
Зараз самим містким православним храмом в світі вважається кафедральний собор Грузинської православної церкви Собор Святої Трійці, в який одночасно можуть увійти 15 тисяч чоловік. В Ісаакіївський собор - близько 12 тисяч.
За даними видання, проект схвалив схіархимандрит Ілій (Олексій Ноздрин), який вважається духовним наставником патріарха Московського і всієї Русі Кирила. А серед прихожан храму може бути чимало китайців. Вони ж виступлять спонсорами.
«Проговорюється, що обряд хрещення там будуть мало не щодня проходити до тисячі громадян КНР. Я сприймаю все, що відбувається як елемент їхньої експансії, подібний до того, як це відбувається на Далекому Сході і в Казахстані», - заявив свердловський підприємець, знайомий з проектом.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...