Спонсорують Ахметов та Туреччина: У центрі Києва побудують найбільшу мечеть в Україні

Проект будівництва мечеті в Києві вже готовий.

Мустафа Джемілєв. Фото: Фейсбук.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що проект будівництва мечеті в центрі Києва вже готовий. Про це він казав в ефірі ATR, передають Патріоти України.

Мечеть побудує кримськотатарська громада за сприяння Туреччини і вона розрахована на п'ять тисяч людей. «З пошуками землі ми провели величезну роботу, але нічого не знайшли. І я вдячний олігархові Рінату Ахметову, який подарував нам ділянку, яка коштує близько $5 мільйонів доларів. Ми про це повідомили Туреччину, проекти вже готові, бюджет теж", - сказав він.

Однак, за словами Джемілєва, були "невеликі розбіжності". "Туреччина наполягала: ви, мовляв, плануєте мечеть на 10 тисяч осіб, проте в Києві немає такого співтовариства. Ми відповідали: "Але це мечеть не тільки для кримських татар, а й для всіх мусульман". Зрештою домовилися будувати мечеть на 5 тисяч віруючих. І навіть це буде найбільшою мечеттю в Україні", - сказав він.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...