Спосіб заряджати телефон під час ходьби винайшов український школяр (відео)

Дев’ятикласник уже отримав грошовий приз на міському конкурсі новацій за свій винахід, над яким він працював майже два місяці.

Пристрій 14-річного Макара Дробишева під час руху виробляє напругу, якої достатньо для підживлення акумулятора смартфона, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Свій винахід школяр назвав “Пульсаром”. Макар каже, що пристрій, звичайно, ще не досконалий, адже при розробці він використав найпростіші та найдоступніші матеріали. Вивчає та опановує електроніку школяр за допомогою відео з мережі Інтернет, а також завдяки порадам шкільної вчительки з фізики.

"В основному користуюся на дачі, коли треба багато ходити, а розеток там не так уже й багато, щоб заряджатися. Енергія виробляється за рахунок згинання колінного суглоба. Там стоїть механізм, який приводить у дію два генератори, і так виробляється електрика", – розповідає винахідник Макар Дробишев.

Для того щоб знайти гроші на вдосконалення своєї тестової моделі, школяр взяв участь у міському конкурсі, де став наймолодшим переможцем серед авторів найкращих стартапів. Наразі молодий винахідник розробляє наступну модель, яка буде легше, та яку буде зручніше носити.

"Мені все-таки не подобається його каркас, алюміній, він все-таки важче, ніж пластик. Його не завжди зручно носити. Зараз я розробляю модель для друку, які будуть набагато краще прилягати до ноги, планую всі компоненти перевести на поверхневий монтаж, розробляти друковані плати", – поділився планами Макар Дробишев.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...