Сповідь начальника генштабу ЗСУ Хомчака: "Ви собі не уявляєте, що б зробили зі мною ті звірі". - В Іловайському котлі, каже генерал, був момент, коли готувався підірвати себе гранатою

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що влітку 2014 року він був готовий підірвати себе гранатою, виходячи з бою з Іловайського котла. Про це він розповів в інтерв’ю фонду “Повернися живим“, зазначають Патріоти України.

За словами Хомчака, в боях за Іловайськ він був готовий йти на крайні заходи, в тому числі міг підірвати себе гранатою, щоб не потрапити в полон до російських окупантів.

“Ви собі не уявляєте, що б зробили зі мною ті звірі. Я ніколи в житті не розраховував, що я повинен потрапити в полон. І я завжди знаю, що вихід є”, – розповів генерал.

“Я шкодую про одне: що при виході з Іловайську загинуло стільки людей. У мене теж була можливість загинути, тому, щоб про мене “чорне” не говорили, я виходив разом з тими людьми, з тими бійцями добровольчих батальйонів і я залишився живий. І якщо Бог зберіг мені життя, то я повинен покласти своє життя для того, щоб змінити в армії все, що можна, для того, щоб люди не гинули”, – казав раніше генерал про Іловайськ журналістам.

Як відомо, наприкінці серпня 2014 року воїни сил АТО потрапили в оточення під Иловайском Донецької області. Російські війська і терористи обстріляли коридор, по якому, згідно домовленості, повинні були виходити українські військові. Згідно звіту ГПУ, в боях під Иловайском окупанти вбили 366 українських бійців. Ще 429 – були поранені, 300 – потрапили в полон.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...