Спрацював рідкісний побічний ефект: Перша смерть, пов’язана з вакциною Pfizer, зареєстрована у Новій Зеландії

У Новій Зеландії зареєстрували першу смерть, пов'язану з вакциною проти COVID-19 від компанії Pfizer, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Незалежна група з моніторингу безпеки вакцин пов'язує смерть з міокардитом — рідкісним побічним ефектом вакцини Pfizer. Міокардит — це запалення серцевого м’яза, яке може обмежувати здатність органу перекачувати кров і може спричинити зміну ритмів серцебиття.

Водночас Міністерство охорони здоров'я Нової Зеландії заявило, що до такого побічного ефекту могли призвести й інші медичні проблеми. Однак користь вакцини значно перевищує ризики побічних ефектів, наголошують у міністерстві.

"Переваги вакцинації вакциною Pfizer COVID-19 продовжують значно перевищувати ризик зараження COVID-19 та побічних ефектів вакцини, включаючи міокардит", — наголосили у відомстві.

У відповідь Pfizer визнали, що після вакцинації вже були повідомлення про міокардит, але такі побічні ефекти були "надзвичайно рідкісними". "Pfizer дуже серйозно стежить за всіма наслідками вакцинації та збирає відповідну інформацію для контролюючих органів у всьому світі", — сказали в компанії.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...