"Справа честі" Авакова: Експерти підтвердили, що зріст людини на відео не відповідає зросту Антоненка

Зріст музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета, і зріст людини, зафіксованої відеокамерами в районі закладки вибухівки під автомобіль журналіста в ніч на 20 липня 2016 року, не збігаються. Такий висновок можна зробити з матеріалів трьох експертиз, опублікованих на сайті юридичної компанії «СЕНС Консалтинг». Висновки експертиз були представлені на судовому засіданні 20.02.2020 прокурором Сергієм Зузаком на вимогу судді Печерського районного суду, повідомляють Патріоти України.

У військовому квитку Антоненка вказано його зріст 180 сантиметрів. Фототехнічними експертизами, представленими на суді, встановлювався зріст чоловіка і жінки, зафіксованих камерами зовнішнього відеоспостереження по вул. Липинського, 5 приблизно о 2:40 20 липня 2016 безпосередньо після закладення вибухового пристрою під автомобіль Шеремета.
Відповідно до першого висновку від 25.08.2016 № 9-2 / 56Ф, (зроблений завідувачем сектором фототехнічних, портретних досліджень Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ДНДЕКЦ) Терешкевич Андрієм Івановичем), зріст особи № 1 (особа з кепкою на голові ) відповідає позначці 170 см на нівелірній лінійці. У встановленому зрості можливе відхилення + \ - 3% від 170 см в зв'язку з нечіткістю зображення, рух людини, наявність кепки на голові і з невідомою товщиною підошви взуття. Зріст особи № 2 (особа з предметом в руках) відповідає позначці 165 см нівелірної лінійки з відхиленням + \ - 3%.
Другий висновок від 01.09.2016 № 214 / ІКТ зроблений головним судовим експертом сектора мистецтвознавчих і психологічних видів досліджень відділу досліджень в сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ Переіденком Андрієм Олександровичем. Їм було встановлено, що зріст людини в кепці з представлених на експертизу відео файлів відповідає 172 см ± 5,16 см. Зріст особи в капюшоні з представлених на експертизу відео файлів відповідає 166,5 см ± 4,98 см.

Третій висновок № 2542 / 20-35 зроблений 14.02.2020 Дем'яненком Русланом Миколайовичем, судовим експертом лабораторії криміналістичних видів досліджень КНДІСЕ. Згідно з цим висновком, встановити зріст осіб, які зафіксовані в відеозаписах, з достатньою точністю і врахувати і / або оцінити точність вимірювань, на думку експерта, неможливо.

Джерело: Цензор.НЕТ

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...