Справа про напад чоловіка на українських дітей у Німеччині отримала несподіваний поворот

Німецька поліція не знайшла підтвердження історії про напад чоловіка на 10-річного українця в Нижній Саксонії. Свої травми дитина отримала при дещо інших обставинах, ніж повідомлялося спочатку. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Слідство перевіряло версію про те, що в місті Айнбек російськомовний чоловік скоїв напад на хлопчика через українську мову. Дані про те, що чоловік навмисне скинув дитину з мосту в канал, не знайшли свого підтвердження.

За версією слідства, хлопчик сам спустився в канал і там грав, в процесі чого поранився осколком скла або іншим гострим предметом. Вже після цього у нього виникла суперечка з російськомовним чоловіком, заявили в німецькій прокуратурі. Стверджується, що діти жартома вигукували лайливі слова, за що і отримали зауваження від російськомовного чоловіка, що проходив повз.

У найгострішій фазі цього конфлікту події розвивалися наступним чином. За даними поліції, коли хлопчик вибирався з каналу і заліз на сталеві опори, чоловік нібито схопив його за футболку, через що дитина втратила рівновагу і впала у воду. Відзначається, що глибина в цьому місці становила всього близько 20 сантиметрів. Сама дитина розцінила те, що трапилося, як навмисний поштовх у воду.

Втім, слідство підтвердило інформацію про те, що чоловік після цього дійсно кинув пляшку в бік дитини. Але чи був кидок "цілеспрямованим" і чи постраждав від нього хлопчик, слідство поки не знає.

Первісна версія, яка подавалася як замах російськомовного чоловіка на життя україномовної дитини, грунтувалася на первинному опитуванні свідків, а також попередньому огляді потерпілого і місця події. Але пізніше з'ясувалося, що хлопчик дав неправдиві свідчення, оскільки боявся покарання від батьків за забруднений одяг і поранену під час гри ногу.

У німецькій прокуратурі кажуть, що з урахуванням ново відкритих обставин справу, швидше за все, просто закриють. При цьому в прокуратурі так і не сказали, чи вдалося їм розшукати чоловіка, який конфліктував з хлопчиком.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...