Справа про вбивство Шеремета: Дружині судді подарували будинок у столиці

Згідно з антикорупційним законодавством, поки що суддя Вовк закон ще не порушує - будинок повинен з'явитися вже в наступній його декларації.

Суддя Сергій Вовк. Фото: скріншот з відео.

Один із суддів, залучених до обрання запобіжних заходів у справі Шеремета, Сергій Вовк із Печерського районного суду, поки не задекларував будинок у столиці площею 300 кв.м, повідомляють Патріоти України.

У власності його сім'ї нерухомість перебуває вже майже рік, хоча, судячи з усього, користувався він будинком і раніше. Вовк працює в Печерському суді з 2006 року. У 2011 році він був обраний на посаду судді райсуду безстроково.

Якщо подивитися декларації судді за останні 6 років, можна дізнатися, що в 2014 році суддя не декларував ніякого майна, яке б було в його власності. Однак він згадав в декларації житлову нерухомість площею 9,5 кв.м., яка перебувала "у власності, в оренді чи на іншому праві користування членів сім'ї декларанта". Члени сім'ї судді, зазначені в його декларації на той момент - це його дружина Ксенія Михайлівна Вовк і син Іван Вовк. Також Вовк згадував в документі автомобіль Ssang Yong Rexton 2011 року випуску.

Згідно з декларацією за наступний, 2015 рік, в сім'ї народилася ще одна дитина і трохи покращилися житлові умови: суддя задекларував квартиру в Києві площею 67,5 кв.м., якою він користувався для "проживання за місцем реєстрації". Як безпосередній власник цього житла в декларації Вовка вказаний Михайло Іванович Татарчук - швидше за все, батько дружини судді, адже Татарчук - дівоче прізвище Ксенії Михайлівни Вовк. Також у 2015 році Вовк задекларував $ 26 тис. готівкових коштів.


У 2016 році нічого не змінилося: в декларації фігурувала та сама квартира батька дружини, той самий автомобіль і $ 26 тис. готівкою. Такою, якщо не враховувати народження у подружжя ще одного сина, ситуація залишилася і в 2017 році. У декларації за 2018, яку Вовк подавав 14 лютого 2019 року, тільки зменшилися заощадження сім'ї.

Крім того, 30 вересня 2019 року Сергій Вовк подав форму змін до декларації, в якій згадав про отримання заробітної плати. У той же час, як можна дізнатися з Державного реєстру прав на нерухоме майно, 7 лютого 2019 року - його дружина, Ксенія Михайлівна Вовк, за договором дарування придбала права на земельну ділянку площею 0,0648 га в Києві.


Щоб переконатися в тому, що власниця незадекларованої нерухомості - дружина Сергія Вовка, а не її повна тезка, досить поглянути на панораму в Google Maps. За збігом, на зйомці ще від травня 2015 біля будинку, яким тепер володіє Ксенія Вовк, як раз припаркований незмінний автомобіль судді - Ssang Yong Rexton 2011 року випуску (пізніше ця модель стала виглядати трохи інакше).

Зазначимо, що згідно з антикорупційним законодавством, поки суддя Вовк закон ще не порушує - будинок повинен з'явитися вже в наступній його декларації. У разі істотної зміни в майновому стані форму змін до декларації необхідно подавати в десятиденний термін з моменту отримання доходу або придбання майна, в разі, якщо сума або вартість майна перевищує 50 прожиткових мінімумів. Однак в разі отримання доходу або придбання майна членом сім'ї інформація про отримання доходу або придбанні майна членом сім'ї суб'єкта декларування в терміновому порядку не повідомляється.

Джерело: Цензор.НЕТ

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...