Справа Шеремета: На Майдані починається рок-марафон "Білими Нитками" на підтримку Антоненка, Кузьменко і Дугарь

При цьому окремо наголошується, що захід не є політичним і не є партійним мітингом.

О 12:00 в неділю, 22 грудня, на Майдані Незалежності в Києві почнеться рок-марафон на підтримку співака і музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга і волонтера Юлії Кузьменко і військової медсестри Яни Дугарь. На думку організаторів, їх несправедливо утримують за ґратами у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, зазначають Патріоти України. Захід триватиме до 22:00.

"Творче співтовариство України - музиканти, художники, громадські діячі - обурені цією ситуацією. Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Шеремета. Ми вважаємо, що доказів для звинувачення - мало, а ті, що є - не витримують жодної критики. Ми бачимо у цій справі політичне забарвлення і переслідування і тиск на активний прошарок суспільства. Ми вимагаємо справедливого, неупередженого правосуддя в Україні!" - зазначається в повідомленні.

У марафоні візьмуть участь близько 20 відомих українських виконавців, музичних груп і спікерів (волонтери, військові, адвокати й родичі ув'язнених), зокрема: "Мотор'ролла", "Фіолет", "Мандри", Сергій Танчинець ("Без Обмежень") , Karna, Vlasna, Нумер 482, TaRuta, "Приємно", Pushkin Klezmer Band & Toporkestra, Pidkaura, Іван Лень та Володимир Шерстюк (Kozak System), "Брати Станіслава", Олексій Бик, Алекс Кльоц, Юрій Сусло, Соня Сотник, Сергій Кузін, Сергій Зенін, Анна Заклецька, Геннадій Попенко, Анатолій Вексклярський, GrozovSka, Олександр Піпа.

"Просимо всі політичні партії і політичні рухи - будь ласка, не намагайтеся перетворити цей захід на ваш власний піар! Просимо не приносити і не поширювати ніякої політичної символіки, не створювати ніяких політичних мітингів і провокацій! Не проголошувати жодних політичних гасел і заяв! На нашому заході дозволено прапори формувань ЗСУ, МВС і добровольчих рухів, які захищали і захищають незалежність країни в боротьбі з російським агресором. А прапори політичних сил - заборонені! І ми будемо за цим уважно стежити", - попереджає оргкомітет.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...