Справа Стуса: Слідчий "майор Селюк" звільнився полковником юстиції і мав відомчі відзнаки", - СБУ

Селюк домігся, щоб поета двічі засудили і визнали особливо небезпечним рецидивістом.

Служба безпеки України відповіла на запит журналістів стосовно особи, яка в 1970-1980х роках представляла сторону обвинувачення в справі поета Василя Стуса, і в архівних документах значиться як «слідчий КГБ УРСР – майор Селюк», передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Із наявних у Галузевому державному архіві СБУ даних в органах КДБ УРСР у вказаний період на посаді слідчого проходив військову службу Селюк Анатолій Васильович. На час розпаду СРСР він був підполковником юстиції.

Після здобуття Україною незалежності Анатолій Селюк продовжив працювати вже в СБУ та навіть отримував відзнаки: «У 1991 році його було прийнято на військову службу в СНБУ, а згодом – СБУ. Звільнено з військової служби у 2003 році у військовому званні полковника юстиції. За час проходження військової служби Селюк А. В. заохочувався відомчими відзнаками», – йдеться у відповіді на запит.

Редакція також цікавилася, чи має Селюк спеціальну пенсію у зв’язку з десятиліттями роботи в спецслужбах, і якщо так, то яку. У СБУ на це питання не відповіли. «Інша запитувана інформація відсутня», – повідомили в СБУ.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...