Справою зайнялася ДБР: На Одещині прикордонник застрелив військового-дезертира, який напав на нього

В Одеській області здійснено напад на прикордонний наряд, який був на чергуванні, одного зі зловмисників було застрелено, заявив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", передають Патріоти України.

Як повідомив офіцер ДПСУ, ввечері 14 липня у населеному пункті Мар'янівка (15 кілометрів від кордону з Молдовою –ред.) прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому окрім водія перебували ще 4 людей.

Двоє осіб почали тікати в різні напрямки, а згодом один із цих двох у ході його пошуку напав на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю, наголошує Демченко.

Правоохоронець здійснив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали на місце, зафікували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

Пряма мова Демченка: "Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності.

За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували.

Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я".

За даними джерела УП в правоохоронних органах, втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів. Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

понеділок, 19 серпень 2024, 17:23

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, переда...

Бережіться! Шахрайство в Україні набирає нових обертів: Що робити, якщо випадково надали дані платіжної картки на підозрілому сайті

понеділок, 19 серпень 2024, 16:59

Українці часто випадково надають дані своїх платіжних карток на підозрілих сайтах, що може призвести до фінансових втрат. У таких випадках потрібно негайно зв'язатися з банком для блокування коштів і перевірити безпеку своїх акаунтів, щоб уникнути неса...