Справу в общазі зам'яти не вдалося: Студенту КПІ, який встановив камеру в дівочому душі гуртожитку, загрожує три роки в’язниці

Студент Київського політехнічного інституту, який підозрюється в установці камери в жіночому душі в гуртожитку, може опинитися за ґратами строком на три роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо 18-річного студента і направили обвинувальний акт до суду.

За даними поліції, підозрюваний родом з Одеської області. Він пояснив, що здійснював відеозйомку в душі «для власного використання».

Після скандалу з камерою хлопця виселили з гуртожитку, а про інцидент повідомили ректору КПІ. Він відреагував на подію словами “креативні у нас студенти”.

Поліцейські, яким надійшла заява від 18 студенток інституту, вилучили камеру та допитали свідків. Наразі студент підозрюється у скоєнні злочину за ч.1 ст. 182 ККУ (порушення недоторканності приватного життя, а саме незаконний збір та зберігання конфіденційної інформації про особу).

Санкції цієї статті передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років. Після рішення суду всі відеоматеріали будуть знищені.

"Є дві категорії прав": Нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій під час воєнного стану

середа, 1 травень 2024, 14:57

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність, передають Патріоти України. Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ ві...

Усі на ВЛК: В Україні вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних"

середа, 1 травень 2024, 14:50

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист. Серед іншого він передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію, передають Патріот...