Справжня легенда Голлівуду: Помер володар "Оскара" та зірка фільму "Звуки музики"

Крістофер Пламмер, за свою майже 70-річну кар'єру в кіно зіграв понад 100 ролей.

Актор Крістофер Пламмер помер у віці 91 року. Володар "Оскара" і справжня легенда Голлівуду мирно помер сьогодні у своєму будинку в Коннектикуті (США). Скорботну звістку 5 лютого підтвердили родичі канадського актора. Про це повідомляє Deadline, передають Патріоти України.

Із Пламмером до останніх хвилин була поруч його дружина Елейн Тейлор, з якою він прожив у шлюбі 53 роки. Крістофер Пламмер, за свою майже 70-річну кар'єру в кіно зіграв понад 100 ролей, він став найстарішою людиною, яка отримала "Оскар". Також він двічі ставав лауреатом премій "Еммі" (1977, 1994 роки) і двічі - "Тоні" (1974, 1997 роки). Був лауреатом премії Гільдії кіноакторів США (2012 рік), премій BAFTA (2012 рік), "Золотий глобус" (2012 рік) і "Незалежний дух" (2012 рік).

"Кріс був непересічною людиною, яка глибоко любила і поважала свою професію, дотримуючись старомодних манер, самозневажливого гумору і музики слів. Він був національним надбанням і глибоко любив своє канадське коріння. Завдяки своєму мистецтву і людяності він торкнув всі наші серця, і його легендарне життя збережеться для всіх майбутніх поколінь. Він завжди буде з нами", - сказав його давній друг і 46-річний менеджер Лу Пітт.

Пламмер найбільш відомий по ролі капітана Джорджа фон Траппа в 1965 році, коли Роберт Уайз поставив класику "Звуки музики", але він отримав свій "Оскар" за фільм "Початківці" 2010 року, а нещодавно був номінований на "Оскар" за фільм Рідлі Скотта "Всі гроші світу". У цьому фільмі він замінив Кевіна Спейсі в ролі Дж. Пола Гетті. Пламмер також недавно знявся в успішній детективній картині "Дістати ножі" режисера Райана Джонсона.

Також канадський актор запам'ятався багатьом глядачам своїми ролями в таких відомих фільмах, як "Повернення Рожевої пантери", "12 мавп", "Своя людина", "Ігри розуму", "Скарб нації", "Імаджинаріум доктора Парнаса", "Останнє воскресіння" і "Дівчина з татуюванням дракона".

Пламмер народився 13 грудня 1929 року в Торонто і виріс в Монреалі. Свою професійну кар'єру він почав на сцені і радіо на французькій і англійській мовах. Після свого дебюту в Нью-Йорку в 1954 році актор знявся в багатьох знаменитих постановках на Бродвеї та у лондонському Вест-Енді, завоювавши визнання по обидва боки Атлантики.

У минулому актор був провідним членом Королівського національного театру під керівництвом сера Лоуренса Олів'є і Королівської шекспірівської трупи під керівництвом сера Пітера Холла, де він виграв лондонську премію Evening Standard за найкращу чоловічу роль у виставі Беккета. Також Пламмер керував канадським Стратфордським фестивалем в роки його становлення.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...