Справжня рідкість! Під Одесою спіймали унікальну рибу - її називають майстром підводного маскування (фото)

Науковці з Одещини похвалилися уловом, виявивши рідкісного кам'яного окуня. Про це інформує прес-служба Держрибагентства України, передають Патріоти України.

Повідомляється, що кам'яного окуня вдалося виявити під час огляду бичкових сіток, які були в Одеській затоці. "Кам’яний окунь - один з найкращих мисливців Чорного моря, майстер підводного маскування. Колір тіла окуня повністю співпадає з кольором кам’яних водоростей. Риба веде усамітнений спосіб життя, вибираючи при цьому підводні місця з густими заростями. В таких умовах полювання на ракоподібних та риб проходить найбільш вдало", - зазначають вчені.

Тіло окуня, вага якого приблизно 250 грамів, покрите дрібною лускою, а через великий рот його нижня щелепа завжди видається вперед. Ця рідкісна риба - гермафродит, бо у статевих залозах розвиваються як чоловічі, так і жіночі клітини. Ікра та молоки, у свою чергу, в однієї особи можуть дозрівати у різний час, а сама риба виконує функції самця та самки.

Науковці також попередили, що кам'яний окунь занесений до Червоної книги через маленьку популяцію і подібні улови дозволяють вченим глибше оцінити стан чорноморської іхтіофауни.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...