Справжня робота мрії? Tesla платить 48 доларів на годину за носіння розумних костюмів

Tesla наймає працівників для носіння костюмів для захоплення рухів і VR-гарнітур. Вони допомагають зібрати навчальні дані для гуманоїдного робота Optimus, передають Патріоти України.

Згідно з даними на сторінках в LinkedIn, за останній рік Tesla найняла десятки працівників для навчання свого гуманоїдного робота Optimus. Посада, яка має назву «Оператор зі збору даних», передбачає, що працівник ходитиме тестовими маршрутами та виконуватиме різні завдання в спеціальному костюмі для захоплення руху, а також гарнітурі віртуальної реальності. Працюють оператори позмінно, понад сім годин на день, пише Business Insider.

Крім власне збору даних, працівники також повинні аналізувати зібрану інформацію, писати щоденні звіти про неї, а також працювати над деякими другорядними завданнями, пов’язаними з їхнім обладнанням і програмним забезпеченням.

До працівників є конкретні вимоги. Зокрема, вони мають бути схожого з роботом зросту (170−180 сантиметрів). Також працівник має бути готовий до «VR-хвороби» — дезорієнтації, що виникне внаслідок тривалого носіння гарнітури. Згідно зі списком вакансій компанії, Tesla наймає працівників на повний робочий день і готова платити від 25,25 до 48 доларів на годину. Ймовірно, понад 50 різних людей працювали на цій посаді протягом останнього року.

Tesla Optimus — що відомо про робота компанії Ілона Маска

Ілон Маск вперше оголосив про плани Tesla створити гуманоїдного робота Optimus у 2021 році. Генеральний директор Tesla сказав, що згодом робот зможе виконувати різні роботи: від роботи на фабриці до догляду за людьми. У червні Tesla заявила, що розгорнула двох роботів Optimus на одному зі своїх заводів.

Поки Optimus не вражали ані своїми навичками пересування, ані можливостями інтелекту. В одному з останніх роликів Tesla показала, що Optimus здатний пересуватися, присідати та взаємодіяти з крихкими предметами (наприклад, з курячими яйцями). Також продемонстрували, що робот може охайно складати одяг. Щоправда, поки він не здатний робити це автономно і без спеціальних умов.

Скасували відразу 36 рейсів: Один з найбільших аеропортів Японії був заблокований через... ножиці

вівторок, 20 серпень 2024, 19:51

У Японії роботу аеропорту заблокували ножиці, які вкрали. Крадіжка відбулася у магазині поруч з виходом на посадку. Про це пише ВВС, передають Патріоти України. Доки тривали пошуки зниклого товару, в аеропорту утворилися великі черги, оскільки пасажири...

Частина пенсіонерів отримає додаткові виплати до Дня Незалежності: Кого стосується

вівторок, 20 серпень 2024, 19:20

Українці разом із пенсією в серпні отримають одноразову грошову допомогу до Дня Незалежності. Йдеться про 471 тис. пенсіонерів. Про це повідомив Пенсійний фонд України, передають Патріоти України. Як вказали у ПФУ, пенсіонери, які мають право на виплат...