Справжня смакота: Відомий кулінар поділився спрощеним і бюджетним варіантом легендарної котлети по-київськи

Котлета по-київськи вважається однією з найпопулярніших українських страв у всьому світі. Але у приготуванні ця страва досить складна, і щоб зробити її ідеальною, треба знати кілька важливих таємниць, передають Патріоти України.

Але відомий телекулінар Григорій Герман у програмі "Ранок з Україною" розповів, як приготувати дуже схожу страву, тільки набагато простішу - ідеальної форми, на кісточці, але зі своїм сюрпризом всередині. Для приготування курячих ніжок а-ля "Котлета по-київськи" за рецептом ведучого каналу "Україна" знадобляться:

  • Гомілки курячі - 4 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Вода - 250 мл
  • Часник - 2 зуб.
  • Розмарин - 2 гіл.
  • Картопля - 3 шт.
  • Моцарела - 200 г
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сухарі панірувальні - 100 г
  • Паприка мелена, гірчиця мелена, сіль і перець

Покроковий рецепт страви

Картоплю помити і відправити у духовку запікатись. Тим часом можна приготувати гомілки. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Обережно зняти шкіру з гомілок. Відправити гомілки на розігріту пательню та додати один зубчик часнику і гілочку розмарину.

Коли гомілки набули золотавого кольору, обережно влити склянку води і накрити пательню кришкою. Тушкувати курку майже до готовності - протягом 30-40 хвилин. Обібрати м’ясо, проте кісточки викидати не варто. Подрібнити м’ясо та пересипати в окрему миску.

Готову картоплю дістати з духовки, очистити від шкірочок і натерти. Змішати м’ясо з картоплею. Подрібнити зелень і закинути в начинку, посолити і поперчити. Натерти сир і теж додати до начинки. Ретельно перемішати.

Для паніровки борошно змішати з паприкою і висипати суміш в одну миску. В іншій збити два яйця. А в третю миску відправити панірувальні сухарі та суху гірчицю.

З фаршу сформувати котлету, в середину якої вкласти кісточку. Занурити у борошно, яйця, а потім у панірувальні сухарі. Смажити у фритюрі до готовності.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...