Справжня зима чи аномальна "спека": Синоптик розповів, якою буде погода у грудні в Україні

Грудень буде по-справжньому зимовим на сході країни, а на заході - навпаки буде тепліше, ніж зазвичай цього місяця. Про це у своєму Facebook розказав кандидат географічних наук, синоптик Харківського гідрометцентру Ігор Кибальчич, передають Патріоти України.

За його словами, внаслідок посилення холодного Сибірського антициклону і його розростання по території відбудеться поступове зниження температури на більшій частині України. Особливо це торкнеться східних областей, де перший календарний місяць зими стане по-справжньому зимовим з середньомісячною температурою нижче норми на 1-3 градуси.

"У західних областях навпаки - за рахунок переважання південних та південно-східних потоків, відбуватиметься винос тепла з Балканського півострова, тому температурний фон в цьому регіоні буде на 1-3° вищим за кліматичні показники", - впевнений Кибальчич.

Чи будуть опади?

За словами синоптика, кількість опадів на більшій частині України, за винятком західних та південних областей, очікується нижче норми на 10 - 50% внаслідок домінування антициклонічної форми циркуляції.

25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:02

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикор...

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...