Справжнє диво: У Дніпрі лікарям вдалося врятувати бійця ЗСУ, який отримав наскрізне кульове поранення голови (відео)

У Дніпрі лікарі врятували українського військового, який отримав наскрізне кульове поранення голови. Медики провели багатогодинну складну операцію. Про це в Facebook повідомив директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, заслужений лікар Сергій Риженко, передають Патріоти України.

Він сказав, що чоловік отримав наскрізне діаметрально кульове поранення головного мозку. Нині пацієнт проходить реабілітацію у Львівському клінічному військово-медичному центрі. Чоловік при свідомості і може говорити.

Нейрохірург Андрій Сірко додав, що лікарям провести операцію з таким неймовірним результатом дозволив сучасний операційний нейрохірургічний мікроскоп. Він розповів, що за 7 років війни на Донбасі лікарі провели півтори тисячі надскладних операцій. Сірко підкреслив, що летальність із наскрізними і діаметральними пораненнями становить 99%.

Нагадаємо, що 29 серпня російські окупанти на Донбасі важко поранили військового ЗСУ. Куля увійшла в скронево-тім'яну ділянку зліва, діаметрально вийшла з іншого боку черепа. Відомо, що пораненого бійця звуть Андрій, йому 27 років, родом із Львівської області і він сирота.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...