Справжнє диво! У США препарат для лікування раку показав 100% ефективність - у всіх учасників експерименту настала ремісія

У Сполучених Штатах Америки провели дослідження ліків від колоректального раку. Через деякий час після прийому препарату у всіх учасників експерименту настала ремісія, передають Патріоти України.

Вчені кажуть, що це дослідження можна використовувати для допомоги людям у боротьбі з іншими формами онкології. Про це йдеться у результатах наукового дослідження, яке опубліковано у "Медичному журналі Нової Англії".

Усі учасники дослідження вживали лікарський препарат "Достарлімаб". Він уже схвалений для лікування раку ендометрію у Великій Британії. А після випробувань у Меморіальному онкологічному центрі імені Слоана Кеттерінга у Нью-Йорку перевершив усі очікування медиків.

У випробуванні брало участь 18 людей із онкологією. Через рік після закінчення дослідження у кожного з них рак перейшов у стадію ремісії, і лікарі не змогли виявити в їхньому організмі ознак цього захворювання.

Експерти стверджують: незважаючи на те, що випробування було невеликим, воно вважається вирішальним та позиціонує препарат як потенційні ліки від одного з найнебезпечніших поширених видів раку.

У той же час проблема полягає в тому, що "Достарлімаб" можна використовувати лише у десятої частини пацієнтів з колоректальним раком, які мають генетичну мутацію в пухлини.

Один із провідних авторів статті доктор Луїс Діас заявив, що такий результат випробувань було отримано вперше в історії лікування раку. Тепер дослідники мають дізнатися, чи може цей препарат бути ефективним у лікуванні інших видів онкологічних захворювань.

"Це дійсно захопливо. Я думаю, що це великий крок вперед для пацієнтів. Ми вивчаємо, чи може цей же метод допомогти іншим видам раку, коли лікування часто змінює життя", – сказав лікар.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...