Справжнє диво! В Австралії жінка з двома матками народила... двійнят

Сталося диво: в Австралії жінка з двома матками народила двійнят

24-річна мешканка Мельбурну (Австралія) з двома матками стала матір'ю двійнят, передають Патріоти України.

Меделін Каклікос намагалася зачати дитину разом із чоловіком з 2020 року. Після року невдалих спроб подружжя звернулося до лікаря, щоб дізнатися, чому вона не може завагітніти. Обстеження показало, що у пацієнтки подвоєння матки – аномалія та вада розвитку, при якому у жінки виростають дві матки замість однієї. Лікарі заявили, що шанси завагітніти та народити дитину з такою патологією дорівнюють один до 50 мільйонів.

Попри труднощі, пара не залишала спроб стати батьками. Протягом двох років подружжя намагалося зачати дитину та пройшло десять процедур екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Нарешті у 2022 році Каклікос дізналася, що вагітна.

«Ми вибухнули криками радості, а коли ми обіймалися, нашими обличчями текли сльози», — розповідає вона. Коли Каклікос була на 10-му тижні вагітності, вона прийшла на ультразвукове сканування. Жінка помітила, що лікар дивно поводиться, і, злякавшись, запитала, чи здорова її дитина. Медик повідомила, що у другій матці Каклікос знаходиться це один плід.

«Моя щелепа впала на підлогу, а чоловік зблід. Я подумала, що вона, мабуть, жартує», — згадує жінка. Друга дитина була меншою за першу, і у лікаря виникла підозра, що пара зачала її через тиждень після ЕКЗ. Виявилося, що Каклікос завагітніла другою дитиною природним шляхом.

"Нам радили утримуватися від сексу під час перенесення ембріона, але ми пішли проти рекомендацій", - пояснила вона.

Лікарі повідомили, що Каклікос може втратити двох дітей через можливі ускладнення, і запропонували їй перервати одну з вагітностей. Попри побоювання медиків, подружжя вирішило зберегти обидва плоди. За словами Каклікос, її вагітність протікала добре, і вона постійно перебувала під наглядом лікарів.

Жінка народила двох синів на 34-му тижні вагітності шляхом кесаревого розтину. Двійнята знаходилися у кувезах кілька днів, а потім були передані молодим батькам.

«Вперше взявши на руки своїх новонароджених хлопчиків-двійнят, я відчула те материнське почуття, про яке всі говорять. Я ніколи не думала, що відчую це почуття після пекельних спроб ЕКО і понад двоє років спроб завести дитину. Але я народила не одного, а двох дітей», - поділилася емоціями Каклікос.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...