Справжній апокаліпсис: В Африці відбувається потужне виверження вулкана поруч з великим містом (відео)

На кордоні Демократичної Республіки Конго і Руанди почалося виверження вулкана Н'ірагонго - одного з найпотужніших вулканів Африки, який вже 19 років не вивергався. Про це повідомляє Telegram-канал Mash, передають Патріоти України.

Зазначається, що люди в паніці від того, що відбувається, влада оголосила евакуацію. "Його лава може рухатися дуже швидко - до 96 км / год. Вулкан розташований на сході Конго - біля міста Гома, де проживає 1,5 млн осіб. Вони під загрозою, тому влада оголосила евакуацію", - йдеться в повідомленні.

Також жахливими відео виверження поділилися MNCTV CONGO в Twitter. "Виверження вулкана Н'ірагонго в Північному Ківу", - написали MNCTV CONGO.

The New Times (Rwanda) теж виставили в цій соцмережі зафіксовані кадри. На відео чути крики місцевих жителів. "Виверження вулкана Н'ірагонго в східній частині ДР Конго. Вулкан, розташований в декількох кілометрах від міста Рубаву в Руанді, востаннє вивергався в січні 2002 року", - поінформували в Twitter.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...